Yemek Tarifleri

Zeytinli Ekmek

Lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz sıcak Zeytinli Ekmek tarifimiz

Malzemeler

  • 1 soğan
  •  2 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  150 gr çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
  • 3.5 su bardağı un
  •  1 çay kaşığı tuz
  •  1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı ılık su

Nasıl Yapılır

  1. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Un, tuz, maya, pul biber, zeytinler ve kavrulmuş soğanı bir kasede harmanlayın. Üzerine ılık suyu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ve su miktarını artırın.
  3. Unlanmış tezgahta hamuru 5 dakika yoğurun. Üzerine nemli temiz bir bez örterek 40 dakika bekletin.
  4. Baton kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru tekrar yoğurup kalıba yerleştirin. Üzerine bez örterek kabarıncaya kadar bekletin.
  5. Hamurun üzerine bıçakla çizikler atıp 220 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Zeytinli Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ekmek hamurunu hazırlarken mayanın daha kısa sürede çözünmesi için bir çay kaşığı toz şeker ekleyin.
  2. Ekmek hamuru, iki katına çıktığında tekrardan yoğurarak şekil verebilirsiniz.
  3. Hazırladığınız ekmekleri fırına atmadan önce 20 dakika daha dinlendirin.

1 Porsiyon Zeytinli Ekmek Kaç Kaloridir?

  1. Zeytinli ekmeğin bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. Karbonhidrat, yağ ve potasyum değeri yüksektir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *